Pregled ukrepov v Občini Tržič za preprečevanje širjenja koronavirusa

63

V tržiškem podjetju Kvibo nudijo oskrbo z živili, ki jih dostavijo na dom, naroči pa jih lahko vsaka fizična oseba. Dostava je opravljena v čim krajšem času in s čim manj stika, vozniki pa so opremljeni z zaščitnimi maskami in rokavicami. Občani lahko naročilo oddajo med 7. in 18. uro na telefonsko številko 04 598 15 15, pošljejo naročilo preko elektronske pošte na naslov [email protected] ali pa preko spletne trgovine http://kvibo.si/trgovina/. Plačilo je možno z gotovino ali po predračunu.

V Krajevni skupnosti Sebenje je organizirana pomoč pri dostavi živil in zdravil krajanom, ki to storitev potrebujejo. Vsa naročila osnovnih živil, ki bodo zbrana do 13. ure, bodo istega dne v popoldanskih urah od ponedeljka do sobote dostavljena na dom. Iz lekarne bo dostava zdravil ob sredah. Krajani KS Sebenje za naročila pokličejo telefonsko številko 030 636 218 (Jan).

Kemična čistilnica Polonca ponuja brezplačno pranje perila za najbolj ranljive. Dosegljivi so na številki 040 567 636. Perilo tudi odpeljejo in pripeljejo nazaj.

Nujno varstvo na domu je organizirano prek e-vstopne točke v koordinaciji Vrtca Tržič.

Za nudenje psihosocialne pomoči je v delovnem času CSD Gorenjska, enota Tržič aktivirana telefonska številka 041 396 191. Občani, ki so zaradi trenutnih razmer v stiski, lahko pokličejo še na Klic v duševni stiski 01 520 99 00 (vsak dan med 19. in 7. uro zjutraj), zaupna telefona Samarijan in Sopotnik 116-123 (24 ur na dan, vsak dan; klic je brezplačen) ter TOM telefon za otroke in mladostnike 116-111 (vsak dan med 12. in 20. uro, klic je brezplačen).

Začasno je zaprt zbirni center v Kovorju, Komunalno podjetje Tržič pa občane naproša, da pred vhodom v center ne odlagajo odpadkov.

Komuniciranje med občani in občinsko upravo Tržič je do preklica omejeno na navadno pošto (Trg svobode 18, Tržič), elektronsko pošto ([email protected]) ali po telefonu (04 597 15 10). Vstop občanom je v stavbo občine do nadaljnjega onemogočen.

Občina Tržič ima posebno linijo za informiranje občanov: 04 597 15 10 (tajništvo Občine Tržič), za informacije so dosegljivi v času uradnih ur, kontakt je možen tudi preko elektronske pošte [email protected].

Za oskrbovanje prebivalcev na domu, za nujne primere, zaenkrat skrbita Dom Petra Uzarja Tržič in CSD Tržič. V primeru, da ljudje sami ne bodo mogli do osnovnih življenjskih potrebščin ali zdravil, naj potrebe javijo na zgoraj omenjeno telefonsko številko ali elektronski naslov.