Članice

Včasih zaokroži šala, da so članice v gasilskih društvih samo za kuhanje kave. A v društvu PGD Bistrica pri Tržiču temu ni tako.

V društvu so ženske prisotne že dolgo. Pred sedmimi leti so ustanovile tudi prvo tekmovalno ekipo in začele z vajami. Prisotne so tudi na operativnih vajah ter kot imitatorke na vajah večjega obsega. Imajo tudi veliko željo po izobraževanju in usposabljanju. Vsa leta se enkrat ali večkrat tedensko dobivajo na vajah in na različnih tekmovanjih dosegajo vedno boljše rezultate.

Na vajah pridno vadijo, družijo pa se tudi izven gasilskega doma. Zadnja leta vadijo pod budim očesom gasilca in mentorja Branka Babulča.
Nekatere članice so tudi operativke in se skupaj s člani udeležujejo intervencij in različnih tečajev za višje čine ter specialnih usposabljanj. Udeležujejo se tudi različnih srečanj za članice, posvetov in taktičnih vaj na ravni zveze in regije.

Precej svojega prostega časa namenijo gasilstvu, saj jim le-to predstavlja veselje in sprostitev. Skozi leta se je ekipa spreminjala, vendar vedno rade sprejmejo nove članice ter jih naučijo gasilskega dela. Veseli jih tudi, da so jih člani vedno pripravljeni poslušati in jim pomagati. V slogi je moč.