V soboto, 21. marca 2020, smo bili ob 12.38 obveščeni, da gori v naravi. Na kraj smo odšli z GVC 16/25-T, ostala vozila pa so bila v pripravljenosti v gasilskem domu. Po prihodu na kraj smo ugotovili, da občan, kljub prepovedi, kuri odpadne veje. Požar smo ob prisotnosti policije pogasili. Na kraj so prišli tudi kolegi PGD Križe, vendar njihova pomoč ni bila potrebna.

Na intervenciji je sodelovalo 28 gasilcev, od tega 16 iz našega društva.

Kljub vsem prošnjam in opozorilom ter razglašeni veliki požarni ogroženosti naravnega okolja se vedno najde nekdo, ki to zanj ne velja in v nevarnost spravlja sebe in druge!

Še enkrat opozarjamo, da je z 18. marcem 2020 razglašena velika požarna ogroženost v naravnem okolju. To pomeni, da je poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, kuriti kresove, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete. Pristojni organi bodo v času razglašene velike požarne ogroženosti naravnega okolja izvajali poostren nadzor.