V soboto, 21. septembra 2019, so se štirje naši gasilci, skupaj z ostalimi iz GZ Tržič, odpravili v mednarodno vajo v Avstrijo.

Na mejnem območju pobočja Kočne in Planine Seča v Sloveniji in Avstriji je potekala mednarodna vaja zaščite in reševanja – Vaja letalska nesreča Karavanke 2019. Šlo je za zaščitno-reševalno mednarodno vajo, ki predpostavlja nesrečo potniškega letala. Njen namen je krepitev sodelovanja slovenskih, avstrijskih in italijanskih organov, služb, enot in drugih operativnih sestavov za zaščito, reševanje in pomoč na področjih pripravljenosti, medsebojnega obveščanja, nudenja mednarodne pomoči, nudenja prve pomoči ter interoperabilnosti reševalnih enot in služb pri odzivanju na nesreče in medsebojnega sodelovanja preiskovalnih in drugih služb.

Naloga gasilcev iz naše zveze je bila pomoč avstrijskim kolegom pri iskanju in reševanju pogrešanih oseb na območju strmoglavljenja letala ter pri gašenju gozdnega požara. Sodelovanje in skupno delo gasilcev GZ Tržič in gasilcev iz Avstrije na tej vaji je še dodatna potrditev že dolgoletnega dobrega in uspešnega čezmejnega sodelovanja.

Na vaji so sodelovali še gasilci iz PGD Tržič, PGD Kovor in PGD Križe.